Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Resmi Gıda Kontrol Görevlileri tarafından tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için denetim faaliyetlerini sürdüren personelimiz, et ve et ürünleri üreten ve satan işletmeler ile unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerine yönelik resmi kontrollerini artırdı. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte, kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma hazırlama işleminde artacak yoğunluk nedeniyle hijyen koşullarının sağlanması ve sürdürülmesinde gelişebilecek olumsuzlukların kontrol altına alınması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, bakanlığımız 174 Alo Gıda Hattı'nı kullanmaları önem arz etmektedir. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.