İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında, Halkın tüketim alışkanlıklarına yönelik olarak sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından gıda denetimleri gerçekleştirildi.
İl Müdürümüz Necattin Gönç'ün katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, toplu tüketim yerleri, marketler, pastaneler ve tatlı-şekerleme satış noktaları incelendi. Denetimlere İl Müdür Yardımcısı Dr. Ferit Yıldız ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Haluk Aydınoğlu da eşlik etti.
Resmi Gıda Kontrolörleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde; hijyen kuralları, saklama koşulları, ürün güvenliği, etiket bilgileri ve özellikle ürünlerin son kullanım tarihleri(SKT), ambalaj bütünlüğü gibi önemli kriterler kontrol edildi. Özellikle Ramazan ayında artan tatlı ve şekerleme tüketimi göz önünde bulundurularak, bu ürünlerin üretim ve satış koşulları titizlikle denetlendi. İşletmelerin mevcut durumu değerlendirilirken, tüketicilere güvenli ve sağlıklı gıda sunulması için bilgilendirme yapıldı.
İl Müdürlüğümüz tarafından denetimlerin düzenli bir şekilde devam edeceği belirtilerek, bunun da halk sağlığını korumaya yönelik büyük önem taşıdığı vurgulandı. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda İhbar Hattı'na bildirimde bulunmalarının önem arz ettiğini belirtilerek, ihbar edilen her bir olumsuz durum İl Müdürlüğümüz tarafından titizlikle değerlendirilerek, gerekli incelemelerin yapılacağı ifade edildi.