İl Müdürlüğümüz, düzenli olarak gerçekleştirdiği gıda denetimlerine Ramazan ayı münasebetiyle arttırarak devam ettirmektedir. Yaklaşan Ramazan Bayramı münasebeti ile vatandaşların yoğun olarak tükettikleri; ekmek/pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri Gıda Kontrol görevlilerimiz tarafından denetlenmektedir. Yapılan denetimlerde özelikle Gıdaların son tüketim tarihi, muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol edilmektedir.
İl Müdürümüz Mehmet Gün; vatandaşlarımızın sağlığının öncelikli olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz tarafından gıda satan ve üreten işletmeler sık sık denetilmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her işletmenin denetim altına alınması. Gıda üretimi yapan işletmelerde başta temizlik ve hijyen, gıda ürünü satan işletmelerde ise son tüketim tarihleri ve muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol edilmektedir.
Gün konuşmasının devamında, Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri denetimlerin etkinliğini artıracaktır. Ayrıca ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı sonrasında da gıda denetimlerimiz büyük bir hassasiyet ve özveri ile devam edecektir “dedi.