T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLARDA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, GIDA KAYIPLARI VE İSRAFI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 27.12.2022

​                            İl Müdürlüğümüzce, ilköğretim öğrencilerine yönelik "Okullarda Gıda Güvenilirliği,  Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlendi.

Bakanlığımız 2018-2023 Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda, 2022 yılı eğitimlerine Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerine Okullarda Gıda Güvenilirliği,  Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlendi.

Gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere; güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı.

Daha sonra, Öğrencilere Gıdanı Koru kampanyası maskotu "Cano" tanıtılarak animasyon gösterisi ve buğdayın yolculuğu konulu çizgi film izletildi.

Tüketici olan öğrencilerin de birer denetleyici olduğunu ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edilerek, öğrencilerin sordukları sorulara cevap verilmesinin ardından eğitim sona erdi.