T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

MEZBAHANE HAYVAN KESİM YERLERİ VE HAYVAN PAZARLARINDA COVID-19 İLE HİJYEN TEDBİRLERİ HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

Yayın Tarihi : 27.07.2020

​                Covid- 19 tedbirleri kapsamında Eyvan Et Mezbahanesinde Et Kesim öncesi hijyen eğitimi verildi.

Eyvan Et Kesimhanesindeki hijyen eğitimine İl Müdürümüz Mehmet Aydın, İl Müdür Yardımcımız Dr. Ferit Yıldız, Hayvan Sağlık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Ahmet Manap ile Veteriner Hekimlerimiz Katıldı.

Et Kesimi İçin orada bulunan kasaplara açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Aydın Hijyen konusunda bugün daha özverili olmak zorundayız dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan salgın hastalıktan dolayı vatandaşlarımıza karşı sorumluğumuz bir öncekinden daha fazla artmıştır eğitim hakkında da bilgi veren Aydın konuşmasına şöyle devam etti;  Sağlık Bakanlığının COVID-19'a karşı ilan etmiş olduğu 14 temel koruma prensibinin uygulanmasının sağlanması ve afişlerin görünür yerlere asılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Eyvan Et mezbahane işletmesindeki kasaplara ve diğer personellere Veteriner Hekim Murat Demir tarafından kesim öncesi, kesim sırası ve kesim sonrasında Covıd-19 ile işletmede uyulması gereken hijyen eğitimi verildi.